Oldal kiválasztása

Túrázók találták rá arra a kamionsofőrre, aki több mint 5 évvel ezelőtt tűnt el.

Szabó Lajos 2015 novemberében indult el kamionjával Csepelről a németországi Münchausen-be felvenni a szállítmányát, ám oda sosem érkezett meg. A kollégái és családja által is kifejezetten megbízhatónak mondott sofőr nyomtalanul eltűnt. Bár a szállítmányozó cég eljárást indított Lajos ellen, a nyomozást végül bizonyíték hiányában a rendőrség megszüntette. Most, több mint 5 évvel az események után derült fény a valódi tragédiára.

Csak erős idegzetűeknek!

Szabó Lajos földi maradványait kamionjától nem messze találta meg egy erdőben túrázó csapat. Mint lapunknak elmondták a kamion egy meredek, erdei út mellett feküdt, teljesen benőve növényekkel, innen nem messze találtak rá a sofőr csontjaira.

A rendőrség kérdésünkre megerősítette az esetet. A holttest és a kamion vizsgálata során megállapítást nyert, hogy a kamion fékrendszere meghibásodott, Szabó Lajos pedig maga próbálta megszerelni a gépjárművet. A nedves, avarral borított földúton azonban a kamion megcsúszhatott miközben Szabó Lajos alatta feküdt. A baleset következményeként a férfi súlyos sérüléseket szenvedett, ám halálát kiszáradás okozta. A kamion alá szorult megsérült férfi tehát borzalmas halált halt, étlen-szomjan, napokon át várhatta a segítséget, mielőtt végzetesen kiszáradt és elhunyt. A csontokat DNS elemzés után tudták azonosítani.

Bár a közelben étterem és egy út menti pihenő is található, eddig senkinek sem tűnt fel a fák között megbúvó kamion. Hogy Szabó Lajos miért tért le az erdei útra azon a végzetes napon, és miért maga állt neki a kamion javításának már sosem tudhatjuk meg.