Oldal kiválasztása

Kispesten egy gázrobbanás következtében egy lakás teljesen kiégett, a kiérkező tűzoltók már csak a bent lakók elszenesedett holttesteit találták.

A tragédia estéjén lakossági bejelentés alapján a XIX. kerületi rendőrség kollégái kivonultak  a Széplaki utcai lakáshoz, mert ott a szomszédok hangos veszekedést hallottak. A kiérkező járőrök megállapították hogy a lakásban tartózkodó T. Ilona és férje Z. Péter szóváltásba keveredtek, felvették adataikat, majd távoztak. A robbanás éjjel 3 és 4 között történt, órákkal a rendőrök kiérkezése után.

A sokkoló tragédiára Vadász Zsolt százados, az egyik járőr szolgáltatott egy lehetséges magyarázatot:

“Mialatt felvettük a jegyzőkönyvet, megkínáltak minket kávéval. Talán akkor maradhatott nyitva a gáz, miután lefőzték a kávét?  Borzalmas, amit történt. “

A házban lakók elmondása szerint az elhunyt férfi inszomniás volt, gyakran járkált fel-alá éjszakánként és ilyenkor akár egy egész doboz cigarettát is elszívott. Az órákon át szivárgó gáz akkor robbanhatott be, amikor a férfi rágyújtott egy cigarettára.

Bár a robbanásban a két szomszédos lakás is megrongálódott, az ott lakók közül szerencsére senki nem sérült meg a megdöbbentő tragédiában.