Oldal kiválasztása

 

Még 2019 telén döbbenetes események történtek a Deák téri bankban. Zárás előtt pár perccel két alak, kabátban, sapkában, sálban bementek a fiókba, és pénztári befizetést akartak kérni. A biztonsági őr ekkor azzal volt elfoglalva, hogy az újonnan érkezőkkel közölje, záróra van, és nem jöhetnek már be. A két alak kihasználva a lehetőséget fegyvert fogott a banki alkalmazottra S. Andrásra, majd elkezdték szétlőni a térfigyelő kamerákat.

A biztonsági őr, aki azóta munkát váltott, azonnal elmenekült a helyszínről, magára hagyva S. Andrást. A bankot így már könnyedén kirabolták, összesen 780 millió forint tűnt el.

A bankrablók személyazonosságára pár nappal ezelőtt derült fény, amikor lövöldözésre került sor egy Bel-Budai lakásban, a helyszínre kiérkező rendőrség pedig két meglőtt nőt talált a nappaliban. A nyomozás során kiderült, hogy ismerőseik szerint az utóbbi időszakban feltűnően sokat költöttek, luxusutazásra mentek Malira, és sportautót is vettek. A rendőrség megvizsgálta a számláikat, átkutatta a lakást, és bebizonyosodott, hogy T. Róza és Sz. Lilla követték el a deák téri bankrablást.

A két nő, mindketten 30 körüliek, azért rabolták ki a bankot, mert mindkettejüket elbocsátották a munkahelyükről, és a helyzetük reménytelennek tűnt. Végül összevesztek azon, hogy mire költsék a maradék pénzt, az egyikük New Yorkba akart költözni, a másikuk lovasfarmot akart nyitni Baranyában. Hát igen, ez két elég különböző dolog, de ezért majdnem megölni egymást?

Az ügyben megszólalt S. András, akinek keresztül kellett mennie a rabláson, érdekes álláspontot foglalt az ügyben:

“Tudják… hülyén fog hangzani, de néha arra gondolok, hogy bárcsak én is annyira bátor lennék, hogy meglépjek egy ilyet. A két hölgy kedves volt velem, mielőtt elmentek a bankból megkérdezték, hogy nem kérek -e én is a lopott pénzből. Természetesen nem kértem, de azért átfutott a fejemben a gondolat. Remélem nem kell sokáig ülniük, és majd megtalálják magukat. Fiatalok, és csak megvoltak ijedve attól, hogy nehéz az élet manapság. Mert hát tényleg nehéz.”

T. Rózát és Sz. Lillát rablással vádolják, illetve fegyverbirtkolással és egymással szemben elkövetett emberölési kísérlettel. Jelenleg kórházi ápolásban részesülnek, forrásaink szerint már kibékültek, de már késő. Ha nem vesztek volna össze, talán sosem derül fény a kilétükre. A két nő hosszú börtönévek elé nézhet.